Min bestevenninne og jeg hadde bakedag for noen uker siden. Alt ble desverre ikke helt vellykket, men disse kjeksene skuffet i alle fall ikke - heldigvis.
Til 25 kjeks trenger du:
Til 25 kjeks trenger du:
113 g smør
250 g mørk sjokolade
62 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 store egg - romtemp.
280 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
340 g sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
250 g hakkede valnøtter
Smelt smør og sjokolade over vannbad til du kan røre alt sammen til det er helt glatt og jevnt. Sett til side og rør innimellom. I mellomtiden pisker du egg og sukker til en tykk og kremet eggedosis, før du tilsetter sjokoladeblandingen og mikser godt.
Bland sammen mel, baepulver og salt i en bolle og sikt det over i eggedosisen med sjokolade. Vend alt godt inn før du også tilsetter vaniljeekstrakt, sjokoladeknapper og hakkede valnøtter.
Fordel deigen på bakepapirkledt stekebrett, bruk en iskremskje for å beregne mengden per kjeks. Legg dem litt ra hverandre, da de vil lyte litt ut under steking. Stek kjeksene på 160 grader i 18-20 minutter. Ta dem ut og la dem hvile litt på stekebrettet før du flytter dem over på rist og lar dem avkjøles helt.
oppbevar kjeksene i en tett boks.
(Oppskriften kommer fra Manuelas blogg - Passion4Baking. Her finner du en mer detaljert oppsrift med flotte trinn-for-trinn bilder)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar