fredag 3. juni 2011

Mozarellagratinert okse ytrefilet med ovnsbakte grønnsaker og urtedressing


Til to personer trenger du:
2 biffer av okse ytrefilet, à 180 gram
salt og pepper
smør og olje til steking
100 g mozarella
4 cherrytomater

1 stor gulrot
1 løk, kepa eller rødløk
1/2 rød paprika
litt olje
salt og pepper
timian

Urtedressing:
3 ss rømme
50 g naturell kremost
finhakkede urter, som persille, timian og basilikum
litt sitronsaft
salt og pepper
1/3 rød chili, finhakket
ev. litt melk
(du kan ev. bruke 50 g kremost med urter, og droppe de friske urtene).

Ris til to personer, ca 1,5 dl ukokt ris


La biffene ligge ute på benken i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker dem. Krydre dem godt med salt og pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne med litt smør og litt nøytral olje, da får du varmen fra oljen og den gode smaken fra smøret uten at det blir brent.
Brun biffene godt på hver side og legg demover i et ildfast fat. Legg over halve cherrytomater og fersk mozarella som du har klemt ut all væske fra, dersom du ønsker det. Etterstek biffene i ovn på 180 grader. Steketiden kan variere veldig på hvilekn type kjøtt du bruker, og hvordan du vil ha den stekt. Mine sto inne i ca åtte minutter, for medium stekt. La biffene hvile like lenge som de har vært stekt.

Kutt opp grønnsakene i like store biter og ha dem over i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og timian og ringle over litt olje. Stek på 180 grader i ca 15 minutter.

Kok risen etter anvisningen på pakken.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen til du får en glatt røre. Smak til med urter, salt, pepper, chili og sitronsaft. Tilsett eventuelt litt melk dersom du syns dressingen blir for tykk.


Nytes ute på verandaen i sola :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar