Denne kaken laget jeg til en konfirmasjon forrige helg hvor jeg skulle levere en glutenfri kake. Den er enkel å gjøre glutenfri ved å benytte glutenfrie sjokoladekjeks i bunnen (ev. bake egne) og bruke glutenfri melmix i selve ostefyllet :-)
Til en springform på 26 cm i diameter trenger du:
Kjeksbunn:
250 g sjokoladekjeks
150 g smeltet smør
Sjokolade-ostefyll:
230 g kremost naturell, romtemperert
2,5 ss hvetemel
1/4 ts salt
4 egg
1,2 dl sukker
200 g kokesjokolade, smeltet
0,6 dl melk
1,5 dl sjokoladeknapper (ev. hakket sjokolade)
Knus kjeksene i en foodprocessor eller putt dem i en plastpose og slå den i stykker med en kjevle e.l.
Bland inn smeltet smør og hell massen over i en bakepapirkledt springform. Sett bunnen kaldt slik at den stivner.
Pisk remosten glatt sammen med mel og salt. Tilsett eggene, ett og ett om gangen, rør god i mellom hvert egg.
Tilsett sukker, litt etter litt, og rør inn smeltet sjokolade, melk og sjokoladeknappene. Hell ostemassen over kjeksbunnen og stryk den glatt på toppen.
Stek kaken i ovn på 245 grader i 10 minutter, deretter skrur du varmen ned til 150 grader og steker i 40-50 minutter. Kaken skal være neste helt fast, men fortsatt litt løs i midten. Avkjøl kaken i en time på benken før du setter den i kjøleskapet over natten.
Pynt kaken med for eksempel litt piska krem og ringle over litt sjokoladesaus laget av 150g kokesjokolade og 5 ss kremfløte smeltet sammen til en saus over svak varme.
Til en springform på 26 cm i diameter trenger du:
Kjeksbunn:
250 g sjokoladekjeks
150 g smeltet smør
Sjokolade-ostefyll:
230 g kremost naturell, romtemperert
2,5 ss hvetemel
1/4 ts salt
4 egg
1,2 dl sukker
200 g kokesjokolade, smeltet
0,6 dl melk
1,5 dl sjokoladeknapper (ev. hakket sjokolade)
Knus kjeksene i en foodprocessor eller putt dem i en plastpose og slå den i stykker med en kjevle e.l.
Bland inn smeltet smør og hell massen over i en bakepapirkledt springform. Sett bunnen kaldt slik at den stivner.
Pisk remosten glatt sammen med mel og salt. Tilsett eggene, ett og ett om gangen, rør god i mellom hvert egg.
Tilsett sukker, litt etter litt, og rør inn smeltet sjokolade, melk og sjokoladeknappene. Hell ostemassen over kjeksbunnen og stryk den glatt på toppen.
Stek kaken i ovn på 245 grader i 10 minutter, deretter skrur du varmen ned til 150 grader og steker i 40-50 minutter. Kaken skal være neste helt fast, men fortsatt litt løs i midten. Avkjøl kaken i en time på benken før du setter den i kjøleskapet over natten.
Pynt kaken med for eksempel litt piska krem og ringle over litt sjokoladesaus laget av 150g kokesjokolade og 5 ss kremfløte smeltet sammen til en saus over svak varme.
Denne skal jeg prøve! Takk for oppskriften :)
SvarSlett