fredag 24. juni 2011

Filetkotelett av svin med smørdampet sommerkål

Dampet kål er så utrolig godt, særlig hvis du har på rikelig med meierismør og salt på kålen først. Mengden med kål jeg har beregnet her er den vi brukte når vi kun hadde kål som tilbehør, dersom du vil ha poteter e.l. i tillegg kan du helt sikkert redusere mengden noe.


Til to personer brukte vi:

filetkoteletter av svin, tilsammen 300 g

1/2 stort kålhode
3 ss meierismør
3/4 ts salt
1,5 dl vann

kjele med lokk


Dra av de ytterste stygge bladene på kålhodet og del det i to. Del den ene halvdelen i 4 båter og legg dem i en kjele. Hell på vann, strø over salt og legg over smør. Sett på lokk og kok opp kålen. Det skal bare være litt vann i kjelen slik at kålen dampes, ikke kokes. Du kan eventuelt bruke en rist i bunnen av kjelen dersom du har det.
Damp kålen i ca 5 minutter, sjekk at den er ferdig ved  stikke i en del av stilken.

Server med grillede filetkoteletter eller annet kjøtt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar