onsdag 8. juni 2011

Kremet pasta med pesto, parmesan og laks

Kjempeenkel pastarett til travle hverdager. Jeg brukte rester av varmrøkt pepperlaks som jeg hadde igjen fra en pastasalat, men du kan også bruke ferske laksefileter. Krydrer dem godt med sitronpepper eller peppermiks og  stek dem i 2-3 minutter på hver side i en stekepanne eller på 180 grader i ovn i 6-8 minutter til fisken akkurat flaker seg opp.


Til to personer behøver du:

200 g pasta
150 g laks, varmrøkt eller fersk
1 ts revet sitronskall
1 ts sitronsaft
1-2 ss pesto
1,5 dl H-melk
ca 40 g revet parmesan
salt og pepper

Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken.



Kok opp melken i en sauteringspanne sammen med sitronskall/saft og pesto. Smak deg til med mengden pesto etter hvert, jeg endte opp med å bruke 1,5 ss. Kok inn til væsken tykner og tilsett pastaen og fisken som du har flaket opp i små biter.
Strø over parmesan og ta pannen av plata. Rør alt godt sammen og la det stå i et minutt eller to til det får ''satt seg''. Smak til med salt og pepper og server :-)

1 kommentar:

  1. For en super blogg du har her:)
    Min egen lille online kokebok:)

    SvarSlett