torsdag 19. mai 2011

Asiatisk kylling- og nudelsuppe

En smaksrik suppe med chili, hvitløk og ingefær som gjør godt i forkjølelsessesongen.
Til to personer finner du frem:

2 renskjærte kyllingfileter, i biter
1/2 rød chili, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
1-2 cm ingefær, revet
1-2 vårløk, finstrimlet
2 gulrøtter, finstrimlet
1 liter kyllingkraft
120 g nudler


Varm opp en kjele med litt olje. Fres kyllingen sammen med chili, ingefær og hvitløk til kyllingen blir lett gyllen. Tilsett gulrot, vårløk og hell på kyllingkraften. La det hele koke opp under lokk og småputre i noen minutter mens du koker nudlene. Du kan tilsette nudlene i suppen 3-4 minutter før servering, men jeg anbefaler å koke dem for seg selv i en egen kjele. På den måten slipper du at nudlene blir overkokt nå de blir liggende i suppen dersom du ikke spiser alt på en gang.

Fordel nudler i to suppeboller og øs over suppen, pynt med finsnittet vårløk og litt chili i ringer. Du kan også tilsette finhakket koriander i suppen rett før servering og ringle over litt soyasaus dersom du har det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar