onsdag 19. februar 2014

Tomatisert linsegryte med kjøttboller av lam





Til tre-fire personer trenger du:


nøytral olje til steking
2 løk, hakket
3 gulrøtter, i terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 laurbærblad
1 ts spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts revet muskatnøtt
1 ts paprikapulver
2 ts chiliflak
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
1 boks tomater, finknust
4 dl kraft (helst av lam)
1 boks røde linser, kokte
1 ts sukker
salt og pepper

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig av lam
1 egg
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
en liten bit ingefær, finhakket
1 ts rød currypaste
finhakket koriander
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummen
salt og pepper


Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og elt alt godt sammen til alt er jevnt blandet sammen og konsistensen er fast. Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje. Form deigen til små kjøttboller og brun disse godt i pannen.

Ta frem en gryte og varm den opp med nøytral olje. Sviss løk, hvitløk og gulrot i noen minutter før du tilsetter alle krydderene. Sviss godt sammen i et par minutter, hell på tomater og kraft og tilsett sukker. Kok opp og hell over kjøttbollene sammen med stekekraften fra pannen.
La gryten småputre i 10-15 minutter til kjøttbollene er ferdige og gulrøttene møre. Tilsett linsene helt til slutt og smak til med salt og pepper.



Server gryten med naturell yoghurt og topp med litt frisk koriander og chili - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar