fredag 21. februar 2014

Bakt skrei med pak choy, syltet rødløk og soyasmør





Til to personer brukte jeg:

300 g skreifilet - uten bein, med skinn
salt
2 ss olivenolje
0,5 dl hvitvin

2 pak choy
1 dl vann
1 ss smør
salt

Syltet rødløk:
2 store rødløk
1 dl sukker
1 dl rødvinseddik
3 dl vann


Soyasmør:
200 g meierismør
3-4 ss soyasaus
1/2 rød chili
2-3 ss hakkede cashewnøtter eller mandler
sitronsaft


Sett stekeovnen på 180 grader.

Begynn med rødløken. Skrell den og kutt den opp i tynne ringer.
Ha sukker, eddik og vann i en kjele og kok opp. Tilsett løken, ta kjelen av plata og dekk kjelen med et lokk eller plastfilm. La det stå i minst 30 minutter før servering.

Salt fisken og legg den med skinnsiden opp i en liten ildfast form. Hell over hvitvin og olivenolje og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen inn i ovnen og bak fisken i 8-10 minutter til du kan dra av skinnet og fiskekjøttet flaker seg lett opp.

Ha smøret i en kjele og la det smelte helt. La det deretter stå å koke på middels varme til det skummer seg og du ser at det får en gyllen farge. Trekk kjelen til siden og la det stå til det klarner. Hell av det klare smøret på toppen over i en ny kjele og tilsett rød chili, nøtter og soyasaus. Smak til med sitronsaft.

Vask pak choy og del dem opp i to eller fire på lengs. Kok opp vann og smør med litt salt i en kjele, legg i pak choy og damp i 2-3 minutter.

Anrett ved å legge pak choy på tallerkenen. Legg over skreien og topp med syltet rødløk. Avslutt med godt med brunet soyasmør og servèr - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
    would be ok. I'm definitely enjoying your blog and
    look forward to new updates.

    Take a look at my web blog Connor

    SvarSlett