torsdag 20. oktober 2011

Mozarellagratinert brokkoli med cherrytomater

Supert tilbehør som går til alt av kjøtt og fisk. Det er raskt og slenge i sammen og du får i deg rikelig med grønnsaker til middag eller lunsj.


Som tilbehør til to personer brukte jeg:


1 bukett brokkoli
1/2 boks cherrytomater
salt, pepper og god olivenolje
1 buffalomozarella

Skyll av grønnsakene godt og del brokkoli i små buketter og cherrytomater i to. Bland sammen i en ildfast form, krydre godt med salt og pepper og ringle over litt god olivenolje. Skjær opp mozarella i skiver og legg dem ut over et rent kjøkkenhåndkle, legg et nytt kjøkkenhåndkle over og trykk over med hånden for å presse ut væske. Fersk mozarella inneholder veldig mye væske som vil sige ut under steking og flyte i bunnen.

Sett formen inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i 12-15 minutter til osten er gyllen.
Serveres som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. Dette vil være nok tilbehør til to slik at man ikke trenger pasta, ris e.l ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar