søndag 2. desember 2012

Gløgg (Gluewine)


Du vet det nærmer seg jul når lukten av hjemmelaget gløgg fyller hjemmet.

onsdag 28. november 2012

Skalldyrterrin med salat og dillkrutonger

Denne terrinen komponerte jeg til min fagprøve og serverte den som forrett. Jeg fikk mye ros for den og har laget den ved flere anledinger siden, men denne gangen med et litt enklere tilbehør.

onsdag 17. oktober 2012

Eplesnurrer

I dag er det epledagen - eplenes nasjonaldag. Eplet blir sett på som norges nasjonalfrukt og har hatt sin egen dag siden 1990!

Så om du er så heldig å ha et epletre i hagen, har en nabo du kan gå på slang hos eller rett og slett finner gode, norske epler i butikken vil jeg anbefale deg å prøve ut epler i baksten i dag. Lune og gode snurrer med saftige eplebiter i svingene.



tirsdag 16. oktober 2012

Bladkongen.no

Når jeg henter inspirasjon til nye retter bruker jeg alle mulige virkemidler. Det kan være gjennom forskjellige nettsider og sosiale medier, bilder, restaurantmenyer og elementer i jobbsammenheng. Øverst på lista av inspirasjonskildene mine troner matmagasiner og kokebøker. Hyllene mine er fulle av forskjellige kokebøker med ulike temaer her hjemme, og jeg har flere faste matmagasiner jeg leser hver måned. Og akkurat når det kommer til disse matmagasinene så elsker jeg å sitte å bla igjennom å hente inspirasjon i tekster og bilder. Jeg abonerer på 3 forskjellige typer magasiner, noe jeg sparer mye penger på fremfor å kjøpe magasinene enkeltvis i butikken.