torsdag 31. januar 2013

Sjokoladeparfait med vaniljekesam og syrlig jordbærsaus



Til fire personer trenger du:

Sjokoladeparfait:
1 egg + 1 eggeplomme
2 ss sukker
100 g smeltet melkesjokolade
2 dl kremfløte

pisket vaniljekesam

Syrlig jordbærsaus:
8-10 frosne jordbær
0,5 dl sukker
1 ss sukker
saften fra 1/2 lime


Pisk egg, eggeplomme og sukker til det blir lyst og luftig. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring til alt er jevnt blandet. Pisk fløten til krem og vend inn i sjokoladeblandingen. Fordel blandingen i fire porsjonskopper eller i en stor form. Dekk med plastfilm og sett i fryseren i minst fire timer.

Lag jordbærsausen ved å koke opp vann og sukker til en sukkerlake. hell sukkerlaken i en liten foodprocessor sammen med bærene og kjør det sammen til en jevn saus. Smak til med limejuice.

Varm porsjonsmoppene med parfait raskt i litt varmt vann slik at parfaiten løsner og velv ut på serveringstallerkener, eller server direkte fra skålen. Legg over en skje pisket vaniljekesam og øs over jordbærsaus - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar