fredag 21. mars 2014

Fiskepinner av torsk med råkostsalat




// Inneholder produkttesting
Til to personer brukte jeg:

350 g ryggfilet av torsk uten skinn
salt og pepper
1 dl pankomel
1 toppet ss sesamfrø
nøytral olje til steking

1 grønt eple
1 stor gulrot
saften fra 1/2 sitron

kokte poteter
remulade, smeltet smør eller rømme


Skjær fisken i strimler - ca 10 cm lange og 2 cm brede. Krydre dem godt med salt og pepper og vend dem i en blanding av pankomel og sesamfrø til de er godt dekket. Varm opp en stekepanne og ha i olje til hele bunnen er godt dekket. Stek fiskepinnene gyldne på alle sider. Ta dem ut og legg dem på litt kjøkkenpapir.

Skjær ut kjernen på eplet og skrell gulroten. Bruk et rivjern eller et juliennejern og vend til slutt råkostsalaten i litt sitronsaft for å hindre at eplet blir brunt og for å få en frisk og god smak.

Serveres sammen med kokte poteter og remulade, smeltet smør eller en klatt rømme - vel bekomme!


// Til å lage råkostsalaten brukte jeg Spiralfix fra GEFU.  Denne gjør det enkelt å lage forskjellige størrelser ''spaghetti'' av frukt og grønt. Fest f.eks et eple på små tagger oppunder lokket i boksen og begynn å sveive. I bunnen er det to sett kniver som skjærer fine strimler i tre forskjellige tykkelser.
Spiralfix leveres av Hamonoya, du kan lese mer om den HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar