søndag 29. januar 2012

Pølsegrateng med fullkornsmakaroni

Pølser er noe vi spiser ekstremt sjelden, spesielt vanlige grillpølser o.l. - vi foretrekker heller mer krydrede varianter. Men, under en opprydding i fryseren fant jeg noen grillpølser fra sommerens grilling som det var på tide å få brukt opp. Her kommer min variant av pølsegrateng.




Til en ildfast form, 2-3 porsjoner brukte jeg:

2,5 dl ukokt fullkornsmakaroni
3 ss smør
3 ss hvetemel
4,5 dl melk
1 stort egg
salt og pepper
3-4 grillpølser e.l
1 vårløk
150 g revet hvitost

Kok makaroniene etter anvisningen på pakken, men kutt ned noe på koketiden siden de skal inn i ovnen i tillegg. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken i en tynn stråle under omrøring. rør godt til du har en klumpfri saus. Skru ned varmen så sausen småputrer og la det stå i ti minutter til all den råe melsmaken er borte. Smak til sausen med salt og pepper, trekk kjelen av plata og pisk inn egget.
Vend makaroniene inn i sausen sammen med pølser i biter.
Hell blandingen over i en ildfast form og ha over revet ost.
Gratineres på 225 grader i ca 20 minutter til osten er gyllen. Ta den ut og la den stå i fem minutter før servering slik at den får ''satt seg'' litt.


Server gratengen med for eksempel en enkel salat smakt til med god olivenolje, sitronsaft, Maldonsalt og pepper - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Dette er en populær middag her hjemme! Takk for gode tips :))

    SvarSlett