tirsdag 13. desember 2011

St. Lucia - bak lussekatter i dag!


Til 30 lussekatter måler du opp:
150 g meierismør
5 dl helmelk
50 g gjær
1 g safran
100 g sukker
2 ts kardemomme
750-800 g hvetemel

1 egg til pensling
rosiner til pynt



Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm det hele opp til ca 37 grader. Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett kardemomme, sukker og safran. Hell på melken og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en glatt og smidig deig som slipper boller. Dekk bollen med plas og la deigen hvile til dobbel størrelse på et lunt sted.

Velv deigen ut på en bakebenk og elt den lett. Kutt den opp i 30 like store emner, trill dem til lange pølser og form dem i ønsket fasong. Her er noen forslag:

Bilde fra Tine.no


Legg lussekattene på bakepapirkledte stekebrett og la dem etterheve til dobbel størrelse. Pynt dem med rosiner og pensle med sammenvispet egg.
Stek lussekattene på 250 grader i 6-8 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.
Avkjøl lussekattene på rist, dersom du kan vente såpass lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar