Denne litt spicy marmeladen er kjempegod på brødskiva, men enda bedre som tilbehør til ost og kjeks.
Til et lite glass (som på bildet) trenger du:
3 store pærer
1-2 ss sukker
1-2 ss vann
1/2 rød chili
Skrell pærene og kutt dem opp i små terninger. Ha dem i en kjele sammen med sukker og vann og la det koke opp på middels varme. Kok pærene uten lokk i ca 15 minutter til alt er mørt. Bruk deretter en stavmikser til å mose mestepartene av pærebitene. Tilsett finhakket chili og la marmeladen koke i ca fem minutter til det tykner.
Hell marmeladen over på et varmt og sterilt glass. La det stå ute på benken til det når romtemperatur før du setter glasset i kjøleskapet.
Skrell pærene og kutt dem opp i små terninger. Ha dem i en kjele sammen med sukker og vann og la det koke opp på middels varme. Kok pærene uten lokk i ca 15 minutter til alt er mørt. Bruk deretter en stavmikser til å mose mestepartene av pærebitene. Tilsett finhakket chili og la marmeladen koke i ca fem minutter til det tykner.
Hell marmeladen over på et varmt og sterilt glass. La det stå ute på benken til det når romtemperatur før du setter glasset i kjøleskapet.
Høres veldig godt ut!
SvarSlett