torsdag 1. mars 2012

Hjemmelagede knekkebrød med bananchips



Til å fylle tre stekebrett måler du opp:


5 dl siktet rugmel
3 dl havregryn
1 dl kruskakli
2 dl sesamfrø
 1 dl linfrø
2 dl mandler, hakket
2 dl bananchips, hakket
1 ts salt
1 ts bakepulver
0,5 dl rapsolje
1 ts lønnesirup oppløst i 2 dl varmt vann
5 dl kaldt vann

Bland alt det tørre sammen i en bolle. Tilsett vann, vann med lønnesirup og olje og rør alt godt sammen.
Kle tre stekebrett med bakapapir og fordel blandingen jevnt ut over stekebrettene med en slikkepott.

Forvarm stekeovnen til 160 grader, varmluft, og stek knekkebrødene i ti minutter. Ta brettee ut og bruk et pizzahjul til å skjære opp ønsket størrelse på knekkebrødene. Stek deretter videre i en time og åpne opp døren hvert 15. minutt for å slippe ut damp. Dersom ovnen din steker litt ujevnt tar du platene ut etter 30 minutter og snur dem. følg nøye med mot slutten av steketiden slik at knekkebrødene ikke blir for mye stekt. Etter en time slår du av ovnen og åpner ovnsdøren. La knekebrødene stå i ovnen til avkjøling til ovnen begynner å bli kald, legg dem deretter over på rist til de er helt avkjølt. Oppbevar knekkebrødene i en kakeboks.

1 kommentar: