onsdag 13. juni 2012

Storfe-sliders med bacon og blåmuggost

Sliders er miniburgere som passer perfekt til grillbuffeter og forretter. Eller som en hovedrett, hvor man da kan spise flere og få forskjellige typer sliders for litt smaksvariasjon.


Til to personer hovedrett, fire sliders, brukte jeg:

Slider-brød:
1 dl lunkent vann
20 g tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
ca 3,5 dl hvetemel
vann til pensling
kruskakli til pynt

Sliders:
300 g karbonadedeig av storfe
salt og pepper
1 ts shriracha chilisaus

ass. salat
1 tomat i skiver
4-8 skiver blåmuggost
8 skiver bacon

Bland sammen lunkent vann, gjær, salt og olivenolje i en bakebolle. Mens kjøkkenmaskinen mikser sammen tilsetter du hvetemelet litt etter litt frem til du får en smidig deig som slipper bollen. La deigen stå å elte på lav hastihet i fem minutter. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Når deigen er ferdig hevet velver du den ut på en melet benk og elter den lett. Del den deretter opp i fire like store emner som du ruller til boller. Legg dem over på et bakepapirkledt stekebrett og klem dem flate eller kjevle dem ut til de er omlag 1-1,5 cm høye. dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og la dem heve til dobbel størrelse. Stek brødene på 220 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og gjennomstekt. La dem avkjøles på rist.

I mellomtiden blander du sammen karbonadedeigen med salt, pepper og chilisaus - elt deigen godt sammen med hendene. Del den opp i fore like store biter og form til små sliders. Stek dem gyldne på hver side i et par minutter og la dem hvile. Stek deretter bacon sprøtt, kutt opp blåmuggost, salat og tomat.

Del brødene i to og bygg opp sliders slik du vil ha dem. Jeg brukte salat og tomat, deretter la jeg på slideren og toppet med blåmuggost og stekt bacon. Avslutt med brødet og stikk gjerne igjennom et bambus-grillspyd for å holde alt på plass. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar