tirsdag 12. juni 2012

Hjerteformede speltbriks med linfrø


Til omlag 16 speltbriks trenger du:

3,5 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
25 g gjær
600 - 650 g speltmel
3 ss linfrø
1 ts salt

1 egg til pensling
sesamfrø til pynt

Smuldre gjær i en bakebolle og tilsett vann, olje og salt. Rør sammen til gjæren løser seg opp og tilsett deretter linfrø. Ha i speltmelet litt etter litt mens kjøkkenmaskinen går frem til du får en fast og smidig deig som slipper bollen. La deigen stå å elte i fem minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse.

Velv ut deigen på en melet benk, elt den lett og kjevle den ut til en lev som er ca en cm tykk. Stikk ut briks med en hjerteformet pepperkakeform og legg dem over på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse. Pensle dem deretter med egg og dryss over sesamfrø. Stek dem på midterste rille på 220 grader i ca ti minutter til de er gyldne. Sjekk at de er gjennomstekt ved å dunke under en av dem, dersom det kommer en "hul" lyd er de ferdige.
Avkjøl briksene noe på en rist før servering - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar