fredag 15. juni 2012

Kremet tomatsuppe med basilikum og kjøttboller

Samboeren er ikke så alt for begeistret for suppe, jeg derimot, elsker det. Supper går jeg aldri lei av!


Til to personer brukte jeg:

1 løk, finhakket
1 boks hakkede tomater
2 dl kyllingkraft
1 ts sukker
1 ts shriracha chilisaus
salt og pepper
0,5 dl fløte
en håndfull frisk basilikum, hakket
15-20 kjøttboller, oppskrift HER
god olivenolje

Hakk løken og sviss den blak i en kjele. Hell deretter på tomater og kraft og la det hele koke opp. Smak til suppen med salt, pepper og chilisaus og ha deretter i litt sukker for å fjerne bitterheten fra tomatene. Dersom du ønsker en glattere suppe kan du nå kjøre den med stavmikser.
Tilsett deretter kjøttbollene og rør inn fløte. La suppen småputre i 5 minutter til kjøttbollene er gjennomvarme. Hakk opp basilikum og vend inn rett før servering.

Øs suppen opp i varme boller og avslutt med å ringle over litt god olivenolje - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Prøvde suppen din i dag, og den var virkelig god :)

    SvarSlett