mandag 4. juni 2012

Laks papillote med blomkål-brokkolipuré

En Papillote er fransk, og er betegnelsen på at maten blir pakken inn i bakepapir eller folie, for så å bakes i ovnen. På denne måten bevares fuktigheten slik at maten blir dampet og saftig.

Til to personer brukte jeg:


2 filetstykker av laks à 125g
salt og pepper
1/2 squash
1 stor tomat
1 kepaløk
2 ts smør

Blomkål-brokkolipurè:
1 liten brokkoli
1/2 blomkål
ca 2 dl fløte
salt og pepper
noen dråper tabasco
1 ss smør

Begynn med laksepakkene.  Legg laksebitene med skinnsiden ned på hvert sitt folieark. Krydre dem med salt og pepper og legg deretter på squash og tomat i skiver og ha over finhakket løk. Avslutt med en teskje smør på hver. Pakk inn laksen i folien og få det så tett som mulig. Stek pakkene på 200 grader, over-undervarme, i ca 20 minutter.


I mellomtiden deler du opp blomkål og brokkoli i like store buketter og koker dem i usaltet vann til de er møre. Kok blomkålen i noen minutter før du tilsetter brokkoli da disse trenger noe lengre koketid, samtidig som du bevarer dem fine grønnfargen til brokkolien. Når grønnsakene er møre heller du av kokevannet og har dem over i en blender. Hell på 1,5 dl fløte og begynn å kjør det hele sammen til en purè. Prøv deg frem med hvor mye fløte du trenger slik at alt blander seg fint sammen uten at purèen blir for tynn. Smak til med salt, pepper og noen dråper tabasco og vend inn en spiseskje smør til slutt.

Server purèen sammen med laksepakkene og nyt - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar