mandag 25. juni 2012

Jordbærdessert med havrecrunch

En forfriskende og enkel sommerdessert med norske jordbær - endelig er de her!


 Til to glass trenger du:
2 dl kremfløte
200 g friske jordbær
ev. 1 ts melis

1 dl havregryn
1 ts honning
1 ts kokende vann

5-6 friske jordbær, i skiver
sitronmelisse eller mynte til pynt

Rens 200 g jordbær og kjør det til en glatt purè i en blender. Pisk fløten til krem og vend inn jordbærpuréen. Nå kommer det ann på hvor søte jordbær du benyttet om du ønsker å blande inn litt melis eller ikke - smak deg frem.

Bland sammen honning og vann og vend inn i havregryn. Ha det over i en tørr stekepanne og la det toaste på middels-sterk varme til grynene blir gyldne og det lukter nøtteaktig.

Kutt opp jordbær i skiver og legg jordbærkrem, havrecrunch og friske jordbær lagvis i to pene glass. Avslutt med havrecrunchen og pynt med jordbær og friske urter som sitronmelisse eller mynte - vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Dette så faktisk utrolig godt ut! Er noe jeg absolutt kommer til å prøve i løpet av sommeren :):):)

    SvarSlett