Februar er en av årets kaldeste måneder, for Kristin Søhagen betyr dette ekstra mye kjøkkenkos. Kjøkkenkos er noe vi liker, og vi har lagt merke til hyggefaktoren og matgleden i bloggen Kristins Middagstips. For Kristin er sjømat vintermat, og hun inspireres av folkene hun har rundt seg hver dag.

KristinII
Fakta om månedens blogger:Navn: Kristin Søhagen
Alder: 22 år
Yrke: Kokk
Familie: Samboer
Bosted: Trondheim
Hva fikk deg til å begynne med blogging?
- Jeg begynte med matblogging høsten 2010. Da hadde jeg akkurat flyttet i egen leilighet sammen med kjæresten min, i tillegg til at jeg startet som kokkelærling. Jeg fikk mitt første egne kjøkken å eksperimentere på, og matentusiasmen ble naturlig større. Flere og flere matblogger dukket opp,  jeg begynte å følge noen av dem, og bestemte meg for å teste ut selv.
Hva har du lyst til å gi de som leser bloggen din?
- Inspirasjon til å lage all mat fra bunnen av hjemme! Uten at det trenger å være spesielt tidkrevende. Jeg håper at bloggen sprer matglede gjennom enkle tekster og fremgangsmåter, samt innbydende bilder.
Hva er ditt forhold til mat?
- Jeg er over gjennomsnittet matinteressert. I veldig ung alder bestemte jeg meg for at det var kokk jeg ville bli. Jeg elsket å lage mat sammen med både mamma og bestemor da jeg var liten, og kokkelerte veldig mye på egenhånd. Har alltid likt å lese kokebøker, matmagasiner og se matprogrammer på TV. Med årene har matinteressen vokst, og det gjør den fremdeles. Jeg lærer stadig nye ting og blir inspirert, både på jobb og gjennom bloggen. Man blir aldri ferdig utlært som kokk!

IMG_5352 - burger004
Lam er kjøttfavoritten, torsk fiskefavoritten. Her lammeburger med stekte grønnsaker og spicy tomatsaus og pannestekt torsk på spinat- og ertepuré med syltet rødløk- og fennikelsalat og sandefjordsmør.

Hvilke råvarer er favoritter?
- Min absolutte favoritt er løk i alle varianter. Det bruker jeg daglig. Ellers er jeg veldig glad i å bruke frukt, bær og grønnsaker i sesong. Av kjøtt er lam og and favoritter. Torsk er fiskefavoritten. Den milde smaken gjør den lett å kombinere med mer spennende og smaksrikt tilbehør.
Hva slags mat lager du helst?
- Hjemme lager jeg mest enkle, raske og sunne retter. Det går mest i fiskeretter, gryter og retter med magert kjøtt, mye grønnsaker og mye smak. Både jeg og min samboer har en hektisk hverdag, og de få gangene vi er hjemme samtidig til middag er tiden knapp og matlagingen må gå raskt. I helgene lager vi mer kosemat, ofte sammen, og bruker mer tid. Baking blir det ikke mye av på jobb, så det passer jeg på å få gjort hjemme.
IMG_4966 (1) - cupcakesIMG_4370 epleknuterIMG_5647 - cookies
Verden beste gulrotkake er den meste besøkte oppskriften på bloggen. Her er den søte cupcake-varianten, samt fristende eplesnurrer og chocolate chip cookies.
Hva inspirerer deg?
- Å oppleve god mat og drikke, og å spise ute! Den beste måten å lære og å bli inspirert av mat på er å oppleve den selv.
Hvem inspirerer deg?
- Jobben min og kollegaene! Jeg er så heldig å jobbe med veldig dyktige folk, både nå og på tidligere arbeidsplasser. En person jeg kunne tenkt meg å dele en middag og matprat med er Karla Siverts. Hun er en jente jeg kan se meg selv i og er til stor inspirasjon med alt hun har oppnådd i forholdsvis ung alder i et mannsdominerende og tøft yrke.
Hva er typisk vintermat for deg?
- Sjømat. Selv om de fleste forbinder skalldyr med varme sommerdager, så er de faktisk best nå på vinteren. Skrei er i sesong, og er en helt fantastisk råvare som du kan variere i det uendelige. Ellers er jeg glad i å bruke norske rotgrønnsaker til blant annet puréer og varmende supper.
Hva er dine hverdagsfavorittoppskrifter?
- Jeg er veldig glad i pastaretter, asiatisk mat, supper, en real burger og enkle fiskeretter. Gode eksempler er hamburger med teriakisaus, ananas og rucculathaisalat med nudler og entrecote,pasta med salsiccia, paprika og rucculalaksespyd med sitron og kinakålsalat og minestronesuppe:
IMG_5601 - pastaIMG_5418 laks051
Hvilke kommentarer og tilbakemeldinger får du fra lesere?
- De fleste kommentarene er spørsmål om tilberedning av maten i innlegget. Her svarer jeg så godt jeg kan. Ellers får jeg stort sett bare positive tilbakemeldinger, og det er ekstra stas når jeg får god respons etter at lesere har testet ut en av mine oppskrifter og lyktes. Det er gleden ved å dele gjennom bloggen!
Har du et spesielt matminne?
- På ferietur til Milano for to år siden. Vi landet sent på kvelden og kom inn til byen. Den eneste restauranten vi fant som var åpent var en liten, utrolig koselig restaurant hvor det satt flere lokale innbyggere alene ved hvert sitt bord og spiste. Der spiste vi den beste pizzaen jeg til dags dato har smakt. Det er alltid best mat der de lokale går og spiser.
Hva liker du best med vinteren?
- Den kalde årstiden gjør det ekstra hyggelig å pusle inne på kjøkkenet og lage skikkelig varmende og god vintermat.
Hvor går bloggveien videre?
- Jeg synes det er kjempegøy å blogge, så har planen er å fortsette fremover. Selvfølgelig gjør jeg det også for de som følger med på bloggen, da jeg håper de setter pris på innleggene. Det er alltid slik med blogging at det i perioder kommer flere innlegg enn andre, men jeg lover å alltid komme sterkt tilbake, mer motivert enn før!
 De flotte bildene er lånt fra bloggen. Kristin tar bildene selv.



----------------------------------------------------------------------------------------