lørdag 23. juni 2012

Lasagnesuppe

Det kan ikke bli bedre når en kjempegod lasagne kan komme i suppeformat - nam nam. Definitivt vel verdt å prøve ut.


Til 2-3 personer brukte jeg:

300 g karbonadedeig
1 kepaløk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 gulrot, finhakket
2 tomater, flådd og hakket
1 boks, 3 dl, hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 ts shriracha chilisaus
5 dl kyllingkraft
1 ts sukker
salt og pepper
120 g Tortiglioni pasta
1 dl kremfløte
en liten håndfull friske basilikumblader, hakket
100 g fersk mozarella, revet opp

Varm opp litt olje i en kjele og brun karbonadedeigen, tilsett deretter alle grønnsakene og la de frese sammen med kjøttet i et par minutter. Tilsett tomater på boks, tomatpuré og chilisaus og rør godt sammen. Ha i kyllingkraften og la det hele koke opp. Skru ned varmen og la suppen småkoke i 10 minutter uten lokk. smak deretter til suppen med salt og pepper og tilsett litt sukker får å fjerne den bitre smaken fra tomatene. Ha i pastaen og kok med lokk til den er al dente. Mot slutten av koketiden rører du inn fløten og rett før servering vender du inn frisk basilikum.


Øs suppen opp i varme tallerkener og avslutt med opprevet fersk mozarella. Server suppen sammen med godt brød og nyt - vel bekomme!

4 kommentarer:

  1. ...og suppe som er såååå godt!

    SvarSlett
  2. Kreativ rett! Ser kjempegodt ut! Dette skal jeg prøve en dag i løpet av uka. Bare en vegetarversjon, og med litt mindre løk siden jeg er litt kresen :P Hehe.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det - anbefaler virkelig å prøve denne :-)
      Siden du skal lage vegetarversjon vil jeg foreslå å tilsette squash i suppen.

      - Kristin

      Slett
  3. Ja, enten det, eller så bruker jeg vegetar"kjøttdeig" :)

    SvarSlett