onsdag 27. juni 2012

Sesampanerte kyllingspyd med chilibakte poteter og sennepsaioli


Til to personer brukte jeg:
Sesampanerte kyllingspyd:
2 kyllingfileter
salt og pepper
0,5 dl sesamfrø
3 trespyd, delt i to
nøytral olje til steking

Chilibakte poteter:
4-6 nypoteter
1 dl nøytral olje
2 ss chilisaus
1 fedd hvitløk
Maldonsalt

Sennepsaioli:
Aioli, oppskrift HER
1-2 ts sennep, i tillegg
1/2 ts melis

1 brokkoli

Chilibakte poteter - Sett ovnen på 220 grader. Kjør sammen olje, chilisaus og hvitløk med en stavmikser eller i en blender til hvitløken er finknust. Del potetene i to på langs og legg dem med snittflaten opp i et ildfast fat. Pensle dem godt med chilioljen og steke dem i 20-25 minutter til de er gyldne og møre.

I mellomtiden deler du hver kyllngfilet i tre strimler og trer dem på spydene. Krydre dem godt med salt og pepper og rull dem deretter  i sesamfrø. Varm opp en stekepanne på middels/sterk varme med rikelig med olje, slik at det dekker hele bunnen av pannen godt. Stek spydene i to-tre minutter på hver siden til de er gyldne.

Lag aioli etter DENNE oppskriften og fremgangsmåten og tilsett deretter ekstra sennep, gjerne grov, og smak til med litt melis.

Server kyllingspydene med chilibakte poteter, sennepsaioli og gjerne kokt brokkoli eller andre grønnsaker ved siden av - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar