søndag 10. juni 2012

Kokos - Créme Brûlee med sjokoladeis og peanøtter


Til 4 desserter brukte jeg:
Kokos - Crème brûlee:3 dl kokosmelk, extra creamy
1 dl kremfløte
4 eggeplommer
60 g sukker

Sjokoladeis:
2 dl kremfløte
2 egg
2 ss sukker
100 g smeltet kokesjokolade
1 ss kakaopulver

4 ss hakkede peanøtter, salte

Varm opp kokosmelk og fløte i en kjele, uten å koke det. Pisk sammen eggeplommer og sukker til en blek gul eggedosis. Hell kremblandingen over i eggedosisen i en tynn stråle mens du pisker godt.
Når alt er godt blandet sammen heller du røren over i fire små porsjonskopper.
Stek formene i vannbad (husk å bruke varmt vann) på 105 grader i 35-40 minutter. Da skal de være ganske faste, emn fortsatt litt "skjelvende". Sett dem i kjøelskapet å la de stå til de er helt kalde slik at de får "satt seg" skikkelig. Ved servering drysser du over sukker på hver enkelt brûlee og brenner dem gyldne med en brenner.

Til sjokoladeisen pisker du fløten til krem og egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokoladen og vend den inn i eggedosisen sammen med kakaopulver. Til slutt vender du kremen forsiktig inn i eggedosisen, litt etter litt. Hell blandingen i en ismaskin og kjør til du får en tykk og kremet is, før du har det over i en boks og setter i fryseren. Har du ikke ismaskin heller du røren rett over i en boks og fryser inn - husk å røre i den av og til for å unngå at isen krystalliserer seg.

Ved servering grovhakker du noen salte peanøtter som du legger iskulen på. Sett brûleen ved siden av og pynt med litt sitronmelisse eller mynte - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar