Til fire porsjonspizzaer brukte jeg:
Pizzabunn:
1 pose tørrgjær
2,5 dl fingervarmt vann
1 ts havsalt
3 ss god olivenolje
ca 6 dl hvetemel
Tomatsaus:
1 boks hakkede tomater med chili
finhakket persille, basilikum og oregano
salt og pepper
400 g revet hvitost
1 pakke parmaskinke
1 pakke cherrytomater, delt i to
1 pakke Norzola, delt i skiver
1 liten pose ruccola
Bland sammen gjær og vann i en bakebolle med eltekrok. Tilsett salt og olivenolje og sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en fast og smidig deig som slipper bollen. La deigen elte i fem minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
I mellomtiden lager du en veldig enkel pizzasaus vedå varme opp boksen med hakkede tomater i en kjele. La det koke opp og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la sausen småputre med lokk på til den skal brukes. Rett før du smører den på pizzabunnene vender du inn en håndfull hakket basilikum, persille og oregano.
Når deigen er ferdighevet til dobbel størrelse hvelver du den ut på en melet benk og deler den i fire emner. Kjevle ut hvert emne så tynn som mulig. Bre over pizzasaus på bunnene og fordel over revet hvitost, Norzola og cherrytomater. Stek pizzaene i en pizzaovn i 10 minutter på høyeste temperatur (instilling nr 3 på den jeg har), eller i stekeovnen på 275 grader varmluft i ca 10 minutter. Dersom du har en pizzastein anbefaler jeg å forhåndsvarme den og bruke denne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar