onsdag 22. februar 2012

Müslirundstykker

 Dette er nok den oppskriften på rundstykker jeg har vært mest fornøyd med, så da må jeg jo bare dele den. Prøv du også!




Til 24 stykker brukte jeg:
12 dl fingervarmt vann
1 pose tørrjær
2 ts salt
3 ss nøytral olje
250 g müsli - uten rosiner
100 g havregryn
300 g fiberbyggmel
750-800 g hvetemel
Ha alle ingrediensene utenom hvetemelet i en bolle og begynn å elte det sammen. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en fast og glatt deig som slipper bolle. La deigen stå å elte i minst fem minutter på lav-middels hastighet.
Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Vel ut deigen på en melet benk, elt den lett og del opp i 24 like store emner. Trill rundstykkene først runde, og deretter litt avlange. Legg dem over på brett, strø over havregryn og lag et snitt i dem med en skarp kniv. Dekk til rundstykkene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse.
Stek undstykkene på midterste rille på 225 grader i ca 12 minutter. Sjekk at de er gjennomstekt ved å dunke under dem, hvis det kommer en ''hul lyd'' er de gjennomstekt. Avkjøl rundstykkene på rist.


Husk at dersom du skal pakke dem i poser for oppbevaring på benken eller frysing må de være helt kalde før du gjør dette.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar