Det er så greit med middager hvor alt tilberedes i en form eller panne, både til hverdags og søndagsmiddagene. Da har du en gylden mulighet til å gjøre andre ting mens maten lager eg selv - eller så kan du jo selvfølgelig bare slappe av i mellomtiden :)
Til to-tre personer brukte jeg:
300 g karbonadedeig
1 finhakket rød chili
1 fedd revet hvitløk
2 ss tomatpuré
390 g hakkede tomater
salt og pepper
1 ts sukker
finhakket timian
1/2 stor squash, i skiver
2 kepaløk, i skiver
3 tomater, i skiver
ca 100 g revet hvitost
Brun karbonadedeigen godt med chili og hvitløk. tilsett tomatpuré og hakkede tomater og la det hele koke opp. tilsett deretter sukkeret og smak til med salt og pepper. La sausen småputre i 10 minutter før du vender inn finhakket timian til slutt. Hell sausen over i en ildfast form.
Kutt opp squash, tomat og løk i tynne skiver og legg etter hverandre i taksteinmønster over kjøttsausen til du har dekt hele formen. Strø over revet hvitost og gratiner i ovnen på 220 grader i 20 minutter til osten er gyllen.
Server sammen med pasta, ris eller godt brød og salat - vel bekomme!
(Inspirasjon til denne retten har jeg funnet på dinmat.no)
Nam, den så god ut, Kristin!
SvarSlettMå prøves!!