tirsdag 14. februar 2012

Guacamole

Det er skremmende å lese inngredienslisten på glassene med ferdig guacamole. De består ofte av under 1/3 med avokado, på tross av at det er guacamolens hovedingrediens. Da tør jeg ikke ikke en gang å tenke på hva de bruker ellers får å få den fargen og konsistenen..
Da er eneste utvei å lage hjemmelaget, som jeg har gjort her :)Som tilbehør til to personer brukte jeg:

1 spisemoden avokado
1 tomat, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 liten sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
saften av 1/2 lime

salt og pepper

Bruk en skarp kniv og skjær inntil steinen rundt langsiden av hele avokadoen. Vri delene foriktig rundt til de løsner fra hverandre. Hakk den innerste delen av kniven, mot skaftet, ned i stenen og vri den lett rundt til den løsner. Bruk en skje til å ta ut kjøttet fra hver avokadohalvdel og skjær det opp i terninger. Ha avokadoen over i en bolle og mos kjøttet med en gaffel til nesten alle klumper er borte (her kan du bruke stavmikser, men pass på å ikke mikse for lenge, da kan avokadomassen sprekke da den inneholder mye fett!). Tilsett de øvrige ingredienene og smak deg frem med salt og pepper.
Legg avokadosteinen tilbake i den ferdige guacamolen og dekk godt med plast som du legger helt ned til guacamolen og får ut all luft, ellers vil den fort bli brun. La guacamolet stå i minst 30 minutter før servering slik at smakene får ''satt seg'' skikkelig.

Vel bekomme!

1 kommentar:

 1. Fredag er Taco kveld her så takk for mange gode tips. Krydderblandingen høres også god ut. Gøy å prøve ut noe nytt.

  Vil også tipse deg om en giveaway på en ny blogg
  http://corallpurebeauty.blogspot.com
  Fine premier.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett