Til to personer brukte jeg:
1,5 dl nøytral olje
1 chili, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
1 ts revet ingefær
1/2 sitrongress, revet
finhakket koriander
2 kyllingfileter, delt i lange strimler
Sataysaus:1 ss nøytral olje
2 ts rød currypaste
2-3 ss peanøttsmør
1/2 ts sukker
2 dl kokosmelk
Bland sammen olje, chili, hvitløk, ingefær, sitrongress og koriander. Legg i kyllingen og vend godt sammen. Sett blandingen kaldt og la det stå minst en time før du steker kyllingen. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før eller på morgenen den dagen du vil ha dette til middag - jo lengre jo bedre.
Varm opp en liten kjele med 1 ss olje og sviss røs currypaste i et lite minutt. Tilsett penøttsmør og sukker og bland til peanøttsmøret smelter. Bland deretter inn kokosmelk, kok opp sausen og skru deretter varmen helt ned slik at sausen bare akkurat holdes varm.
Mens sauser står og trekker varmer du opp en stekepanne med litt olje og steker den marinerte kyllingen i et par minutter på hver side, til gylden og gjennomstekt.
Jeg serverte kyllingen og sataysausen sammen med wokede grønnsaker og ris - vel bekomme!
1 chili, finhakket
1 fedd hvitløk, revet
1 ts revet ingefær
1/2 sitrongress, revet
finhakket koriander
2 kyllingfileter, delt i lange strimler
Sataysaus:1 ss nøytral olje
2 ts rød currypaste
2-3 ss peanøttsmør
1/2 ts sukker
2 dl kokosmelk
Bland sammen olje, chili, hvitløk, ingefær, sitrongress og koriander. Legg i kyllingen og vend godt sammen. Sett blandingen kaldt og la det stå minst en time før du steker kyllingen. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før eller på morgenen den dagen du vil ha dette til middag - jo lengre jo bedre.
Varm opp en liten kjele med 1 ss olje og sviss røs currypaste i et lite minutt. Tilsett penøttsmør og sukker og bland til peanøttsmøret smelter. Bland deretter inn kokosmelk, kok opp sausen og skru deretter varmen helt ned slik at sausen bare akkurat holdes varm.
Mens sauser står og trekker varmer du opp en stekepanne med litt olje og steker den marinerte kyllingen i et par minutter på hver side, til gylden og gjennomstekt.
Jeg serverte kyllingen og sataysausen sammen med wokede grønnsaker og ris - vel bekomme!
Takk for god oppskrift. Smakte kjempegodt :-)
SvarSlett