lørdag 4. februar 2012

Pasta med laks i sitronsaus





Til to personer brukte jeg:
300 g laksefilet uten skinn og bein
salt og pepper
2 ss smør
1 fedd hvitløk, revet
1 vårløk, finsnittet
1 ss hvetemel
2 dl helmelk
saft og skall fra 1/2 sitron
2,5 dl fusilli pasta, ukokt
finhakket persille


Kok pastaen al dente etter anisningen på pakken.

Skjær laksen opp i terninger og krydre dem med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje og brun laksen godt på alle sider. slå av platen og la dem hvile på restvarmen slik at de blir nesten gjennomstekt. I mellomtiden smelter du smøret i en kjele og tilsetter hvitløk og vårløk. La det surre til løken er blank før du rører inn hvetemel. Spe med melk i en tynn stråle mens du rører kraftig for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca fem minutter til all den råe melsmaken er borte. Smak til med saft og skall fra en sitron og vend inn pastaen og litt finhakket persille til slutt.

Anrett pastaen i sausen på to tallerkener og legg over laksen. Strø over litt finhakket persille og server - vel bekomme!


(Inspirasjon til denne retten har jeg funnet på dinmat.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar