Til fire porsjoner trenger du:
Lammekjøttboller:
500 g kjøttdeig av lam
500 g kjøttdeig av lam
1 egg
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts chilikrydder
Kremet tomatsaus:
1 sjalottløk, finhakket
1 boks hakkete tomater
Kremet tomatsaus:
1 sjalottløk, finhakket
1 boks hakkete tomater
1 dl grønnsaksbuljong
1 ts spisskummen
1 ts kanel
3 ts garam masala
2 dl naturell yoghurt
salt og pepper
finhakket koriander eller persille
ris til fire personer, ca 3 dl ukokt
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Bland godt sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, dette syntes jeg at det er best å gjøre med hendene. Dekk bollen med plast og sett deigen til side så smakene får satt seg litt.
I mellomtiden varmer du opp litt olje i en dyp stekepanne og freser sjalottløk sammen med spisskummen, kanel og garam masala. Hell på en boks hakkede tomater og buljong og la det hele koke opp. Rør inn naturell yoghurt og smak til med salt og pepper.
form kjøttdeigblandingen til ca 20 like store boller og legg dem over i sausen, sett på lokk og la det hele småputre i ca 20 minutter, snu alle bollene etter ti minutter.
Dryss over finhakket koriander eller persille og server sammen med risen og en enkel salat - vel bekomme!
Minner om oppskriftskonkurransen i samarbeid med Bonduelle, hvor du kan vinne en gryte fra Le Creuset og sjampinjonger på glass. Klikk HER for å komme til konkurransen.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Bland godt sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, dette syntes jeg at det er best å gjøre med hendene. Dekk bollen med plast og sett deigen til side så smakene får satt seg litt.
I mellomtiden varmer du opp litt olje i en dyp stekepanne og freser sjalottløk sammen med spisskummen, kanel og garam masala. Hell på en boks hakkede tomater og buljong og la det hele koke opp. Rør inn naturell yoghurt og smak til med salt og pepper.
form kjøttdeigblandingen til ca 20 like store boller og legg dem over i sausen, sett på lokk og la det hele småputre i ca 20 minutter, snu alle bollene etter ti minutter.
Dryss over finhakket koriander eller persille og server sammen med risen og en enkel salat - vel bekomme!
Minner om oppskriftskonkurransen i samarbeid med Bonduelle, hvor du kan vinne en gryte fra Le Creuset og sjampinjonger på glass. Klikk HER for å komme til konkurransen.
Bra blogg, Kristin!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Det så veldig godt ut :)
SvarSlettHvor får du kjøpt kjøttdeig av lam? :) Det så utrolig nydelig ut.
SvarSlettDet fant jeg i frysedisken på Kiwi, men regner med at de aller fleste dagligvarebutikkene har det inne :-)
SlettJA Stemmer det, F.eks På Bunnpris har de det rimeligt:)
Sletthvis du spiser den en gang, så blir smaken i munnen for alltid.
SvarSlettAlt må være hjemmelaget, til og med kjøttdeigen også!!
Hvordan lager du lammekjøttdeig? Antar du mener at du fysisk ser at personalet maler lammekjøttet. Det kan du nok finne på Grønland i Oslo, i halal butikker.Den ferdige er helt grei, kjøp den med minst vann, eller tin den sakte i kjøleskap så fuktigheten kan fjernes før behandling. Bland litt brød, fuktet i vann (press ut mest mulig vann etterpå)i deigen, det gjør dem mindre harde. Jeg bruker også 1 egg i, uavhengig av mengde da det binder deigen sammen. Kanel i sausen er viktig, men stang smaker mye bedre. Pulver er ikke godt. Dessuten alltid en klype sukker når jeg lager saus med tomater.....
SlettFikk lyst på dette nå, tror jamen det blir dette til middag mandag! :-)
Enkelt å lage lammekjødeig, du går til en slakteriet som har kværner så tar du du med deg lammkjøtt. Det kværner du hos slakateriet:) Det var vel enkelt:)
SlettSer uuuuutmerket ut. Men for å komme med litt mathistorie, så er dette noe som er felles for store deler av midtøsten. Men da går de under navnet Kofta (alle land har en variasjon av det navnet). Et lite tips er å bruke brødsmuler eller bulgur i kjøttbollene:)
SvarSlettSausen er notert.
ikke bruk kanel , mye bedre uten
SvarSlettHar testet både med og uten, og syntes at med kanel er best!
SlettTyrkisk??? hehehe det der er ikke tyrkisk!!!
SvarSlettgaram masala og kanel bruker ikke vi tyrkere.
SvarSlettMen maten så veldig god ut.
Elsker de kjøttbøllene:) Som overnevte de heter da "kofte" :)
SvarSlettSom Tyrker har aldri prøvd den sausen. men såg egentlig veldig god ut. Så lenge natural yogurt er med så det kan ikke være farlig:) Elsker natural yogurt:)
Kanel tilsetes før å øke forbrenningen ;0) mmm retten er eksotisk
SvarSlettTyrkisk?? høres mer Indisk ut spør du meg eller Marokkansk. Tyrkere bruker kanel i desserter ikke i maten.
SvarSlettKofte er et kurdisk matrett :)
SvarSlettkofte kan være fra forskjelige land. Derfor kan det være Tyrkisk, Indisk Kurdisk eller hvilket som helst land.
Slett