tirsdag 3. januar 2012

Kalkungryte

Jeg fikk med meg rester av nyttårskalkunen hjem fra mamma og pappa. Restekjøtt kan jo brukes til så mangt, og det første som slo med var en vanlig pastasalat, men jeg hadde lyst på noe annet og nytt. Deretter bestemte jeg meg for tikka masala, men da jeg ikke hadde alle ingrediensene som skulle til ble det min egen indiskinspirerte kalkungryte - kjempegodt!


Til to personer brukte jeg:
300 g kalkunkjøtt
1 stor kepaløk
1 rød paprika
1 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
1/2 rød chili
1 ss tomatpuré
2 ss tandoori masala
3 ss rømme
1 dl fløte
salt

1,5 dl ukokt ris
ruccola
agurk
cherrytomater

Kok risen etter anvisningen på pakken.
Kutt opp kalkunkjøtt, paprika og løk i terninger, finhakk chili og riv opp ingefær og hvitløk. Varm opp en stekepanne med høye kanter med litt olje og tilsett kalkunen og alle grønnsakene. Dryss over tandoori masala og bland godt sammen. La balndingen steke i et par minutter. Tilsett tomatpuré og rør til du kjenner at den råe tomatlukten blir borte. Hell deretter på rømme og fløte og la det hele koke opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la gryten småputre i ti minutter.

Server gryten med nykokt ris og salat etter eget valg - vel bekomme!



PSST: Ikke glem å melde dere på bloggkonkurransen, HER

2 kommentarer: