lørdag 21. januar 2012

Ovnsbakt torsk i tomatsaus på smørdampede aspargesbønner

I det siste har vi spist en del torsk, noe som absolutt er en god vane. Torsk er såpass nøytral i smaken at den tåler tilbehør med mye og kraftig smak. Torsketilbehøret kan varieres i det uendelige, og her en en av variantene jeg har prøvd ut i det siste. Til to personer brukte jeg:

400 g torskeloin
salt

Tomatsaus:
1 kepaløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
2 små gulrøtter, i biter
1 boks hakkede tomater
1,5 dl sterk grønnsaksbuljong
finhakket persille
salt og pepper

Smørdampede aspargesbønner:
1 pakke aspargesbønner
1,5 dl vann
2 store ss smør
salt

ris, potet, pasta eller annet metningsgarnityr til to personer


Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Varm opp en dyp stekepanne med litt smør eller olje på middels varme. Tilsett løk, hvitlølk, chili og gulrot og la det frese sammen i noen minuter til løken blir blank. Hell på hakkede tomater og buljong og la det hele koke opp. Smak til med salt og pepper og la sausen småputre i ti minutter, deretter ender du inn finhakket persille.

Hell sausen over i et ildfast fat. Krydre torskebitene med salt og legg dem ned i sausen. Sett formen inn på midterste rille i ovnen og la den stå til fisken så vidt begynne å flake seg opp, ca 12 minutter.

Skyll aspargesbønnene godt og kutt av de stygge endene. Kok opp vann med smør i en kjele og smak til godt med salt. Legg i bønnene og la de koke i 2-3 minutter mens du vender dem godt i smørvannet.

Anrett torsken på en seng av smørdampede aspargesbønner og øs opp tomatsausen med masse grønnsaker rundt til slutt. Avslutt med et lite dryss av persille og server - vel bekomme!

3 kommentarer:

 1. Dette se utrolig godt ut:)
  Ha en god helg
  Liza

  SvarSlett
 2. Dette blir min mandagsmiddag!

  Takk for godt tips!

  SvarSlett