Etter en lang pause fra brødbakingen er jeg endelig i gang igjen, og her kommer min nyeste variant.
Til to formbrød rørte jeg i sammen:
50 g tørrgjær
2 ts salt
7 dl lunkent vann
1 dl lettkokte havregryn
3 dl kruskakli
4 dl siktet rugmel
6-7 dl hvetemel
ekstra kruskakli til pynt
Bland sammen gjær, salt og vann i en bakebollen. Sett i gang kjøkkenmaskinen og tilsett havregryn, kruskakli og rugmel. Tilsett deretter hvetemelet litt etter litt mens du elter til du får en jevn og smidig brøddeig som slipper kantene på bollen. dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted til den når dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Vel deigen ut på en melet benk, elt den lett og del den i to like emner. Form begge emnene til avlange brød. Pensle brødene med vann og rull toppen av brødet i kruskakli. Legg brødene i smurte former, dekk dem med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 30-45 minutter til dobbel størrelse.
Snitt brødene slik at de ikke sprekker opp og stek dem på 180 grader i 45-50 minutter.
dunk under brødet med knyttneven, dersom du hører en ''hul' lyd er brødet ferdig stekt. Avkjøl brødene på rist. Dersom du skal fryse et av dem må det være helt kaldt før du pakker det i en pose. Klem ut all luft fra posen og frys.
Skal prøve denne oppskriften i dag:-) gleder meg!
SvarSlettBakte etter denne oppskriften i går, og brødene ble veldig gode.
SvarSlett