fredag 20. januar 2012

Kyllingwok med nudler, sesamfrø og soyasaus

Når middagen må gå raskt unna ender vi ofte opp med å lage wok. Da får vi rensket opp i grønnsaksskuffen, for i woken kan man bruke alt av både grønnsaker og kjøtt.


Til 3 personer brukte jeg:

350 g kylling i strimler
1 rød paprika
1 kepaløk
1 brokkoli
1 vårløk
2 små pakke nudler
0,5 dl soyasaus
2-3 ss ristede sesamfrø

Kok nudlene etter anvisningen på pakken. I tillegg til kryddermiksen som følger med pleier jeg å tilsette litt tørkede chiliflak i kokevannet. 

Varm opp en wok eller dyp stekepanne med litt olje som tåler høy varme. Brun kyllingkjøttet raskt i to omganger og sett det til side i en bolle. Kutt opp paprika og vårløk i strimler, løk i båter og brokkoli i små buketter. Ha alle grønnsakene i pannen og stek dem raskt i 2-3 minutter mens du rører. Ha kyllingen tilbake i panne og rør godt sammen. Hell av vannet på nudlene og tilsett dem i woken sammen med sesamfrø og soyasaus. Vend alt godt sammen, øs opp i serveringsskåler og nyt.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar