torsdag 5. januar 2012

Skogsbærsorbé

Jeg fikk ismaskin til jul av min kjære, som allerede har blitt testet ut noen ganger. Sorbé er en kjempegod dessert i seg selv, samt et godt tilbehør til kraftige desserter som kan trenge noe lett ved siden av.




Du trenger:

200 g frossen skogsbærblanding
1 plate gelatin
3 dl vann
1 dl sukker
saften fra en halv sitron

Legg gelatinplaten i kaldt vann.
Kok opp vann og sukker til sukkerlake og rør inn gelatin. Hell sukkerlaken over de frosne bærene og la det stå til det er avkjølt. Kjør alt sammen i en blender eller med stavmikser og sil blandingen. Hell blandingen over i en iskremmaskin og kjør det i 10-15 minutter til ønsket konsistens. Ha sorbéen deretter over i en boks og oppbevar i fryseren i en liten time før servering for å få en fastere sorbé som ikke vil smelte med en gang.

Vel bekomme!

4 kommentarer:

  1. Har du noko tips til korleis detta kan gjerast om ein ikkje har iskremmaskin? Er det berre til i hiva den i frysen etter å ha blanda saman alle ingrediensane?

    SvarSlett
  2. Hei Hege!

    Ja, putt blandinga i fryseren og rør hvert kvarter (på en såpass liten mengde) for å unngå iskrystaller :-) lykke til!

    SvarSlett
  3. Er det en slik iskremmaskin fra OBH nordica du har? Kan man lage fløteis i den? :) Anbefaler appelsinsober og kanelis, det er kjempegodt! :)

    SvarSlett
  4. Hei Karoline!

    Ja, jeg har den fra OBH Nordica :-)
    Den er kjemefin til både iskrem og sorbé - ja, både appelsinsorbé og kanelis er helt fantastisk!

    SvarSlett