søndag 8. januar 2012

Pannestekt torsk på spinat- og ertepuré med sylta rødløk- og fennikelsalat og sandefjordsmør
Pannestekt torsk:
300 g torskeloin
salt
smør til steking
Stø salt over torskestykkene og sett dem kaldt i femten minutter. Ved å salte fisken litt på forhånd får du en mye fastere og bedre konsistens på fiskekjøttet.
Varm opp en stekepanne med smør og stek fisken gyllen på begge sider. Legg fisken over i et ildfast fat og etterstek på 200 grader i 5-6 minutter til kjøttet akkurat flaker seg lett opp. La fisken hvile i et par minnutter før servering.Spinat- og ertepuré:

50 g frosne erter
50 g frossen spinat
1,5 dl fløte
1 ts meierismør
salt og pepper

Kok opp erter og spinat sammen med fløte i en kjele. Hell blandingen over i en blender, tilsett meierismør, salt og pepper og kjør alt sammen til en glatt puré. Tilsett eventuelt mer fløte dersom puréen blir for tykk.


Sylta rødløk- og fennikelsalat:

3 ss sukker
1 dl rødvinseddik
1,5 dl vann
1 stor rødløk
1/2 fennikel
god olivenolje
sitronsaft
Maldonsalt
finhakket persille

Bland sammen rødvinseddik, vann og sukker i en kjele, kok opp og la det koke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett rødløk i båter, la det koke opp igjen, ta kjelen vekk fra platen og sett på lokk. La løken trekke i eddiklaken i 15 minutter.

Kutt fennikel opp i tynne skiver på en mandoln og bland sammen med avsilt rødløk. Bland inn finhakket persille og smak til med sitronsaft, olivenolje, pepper og Maldonsalt.Sandefjordsmør:

1 dl fløte
50 g kaldt smør i terninger
finhakket persille
salt
sitronsaft

Kok fløten i en kjele til den tykner. Kutt opp smøret i terninger, ta kjelen av platen og pisk smøret raskt inn i fløten med en ballongvisp. Ikke sett kjelen tilbae på platen etter at smøret er pisket inn, dersom det begynner å koke vil sausen sprekke. Rør inn finhakket persille og smak til med sitronsaft og salt.Legg to-tre spiseskjeer puré i midten av hver tallerken, legg fisken over og topp med løk-salaten. Ringle rundt litt smørsaus og server!

2 kommentarer:

  1. Åh Sandefjordsmør, det har jag helt glömt bort hur gott det är. Jobbade mycket i Oslo förr och åt det där. Det ska jag göra till nästa gång jag lagar torsk!
    Tack!

    SvarSlett
  2. Det burde du så absolutt gjøre, det er nydelig til hvit fisk!

    - Kristn

    SvarSlett