tirsdag 10. januar 2012

Entrecôte med chilisalsa, ovnsbakte amandinepoteter, grønnsaker og hvitløksdressing

Min kjære hadde bursdag i går, og da er det jo klart at vi måtte ha noe annet enn hverdagsmat til middag. Han er veldig glad i biff - aller helst servert med bernaisesaus, noe jeg syntes at blir litt kjedelig i lengden. Derfor kom jeg opp med en ny vri hvor en saftig biff med godt tilbehør og dressing gjør at man ikke trenger noen saus i tillegg. Og tenk at min kjære var enig, og syntes at dette var utrolig godt!

Til to personer brukte jeg:

2 entrecôte-biffer â 180 g
salt og pepper
smør til steking

Ovnsbakte amandinepoteter:
5-6 ''store'' amandinepoteter
Maldonsalt
god olivenolje

Chilisalsa:
1 rød chili
1/2 rød paprika
1 stor tomat
1 vårløk
Maldonsalt
god olivenolje

Hvitløksdressing:
6 ss rømme
Maldonsalt
pepper
1-2 ss limejuice
finhakket persille
1 fedd hvitløk, revet

2 maiskolber
1 liten brokkoli


La kjøttet ligge i minst 30 minutter på benken før det skal stekes.

Kutt potetene i to og legg dem i et ildfast fat med snittflaten opp. Dryss over rikelig med Maldonsalt og ringle over litt god olivenolje. Sett formen inn i ovnen på 200 grader og stek potetene i 20-25 minutter til de er møre og gyldne.

Finhakk chili, paprika, tomat og vårløk og bland sammen i en skål. Smak til med olivenolje og Malsonsalt og la salsaen stå å trekke i romtemperatur mens du lager resten av maten.

Bland sammen alle ingrediensene til hvitløksdressingen, smak den godt til og la den trekke i kjøleskapet i minst 15 minutter.

Tørk godt av biffene med papir og krydre dem med salt og pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne på sterk varme med en raus skje smør. Når smøret slutter å frese legger du i biffene og lar dem ligge til kjøttsaftene begynne rå piple opp. Snu biffene og stek dem på den andre siden til kjøttsaftene igjen pipler opp. Dra pannen av platen og la biffene hvile på restvarmen i pannen i fem minutter.


Skjær litt av hver biff opp i skiver ved servering og anrett med chilisalsa og hvitløksdressing på toppen. Legg poteter og ønskede grønnsaker ved siden av og server. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar