lørdag 1. september 2012

Tacograteng




Til en ildfast form, nok til 3-4 personer, trenger du:


300 g kjøttdeig
1 løk
1/2 boks hermetiske maiskorn
250 g hermetisk ananas
1 rød paprika
3 tomater
2 ss tomatpuré
2-3 ts tacorydder
1/2 ts sukker
salt og pepper
2-3 dl vann
100 g pasta, ukokt
ca 80 g revet hvitost

Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje og brun kjøttdeigen godt. Tilsett tacokrydder, paprika, tomat og løk i terninger og sviss videre i noen minutter til løken blir blank. Rør deretter inn tomatpuré og sukker og hell på vann. Bland alt godt sammen og la det småputre i fem minutter til et tykner. Vend inn pastaen, hell blaningen over i en ildfast form og strø over revet ost. Gratiner formen på 250 grader, midterste rille, i 10 minutter til osten er gyllen. Ta formen ut og la den hvile i noen minutter før servering slik at den får ''satt seg''.
Server sammen med en blandet salat, rømme og nachochips - vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for nok et godt middags tips! :)

    SvarSlett
  2. Denne oppskriften passer meg og samboeren min utmerket! Elsker taco-smakene, men er ikke så glad i skjellene eller lefsene (det smaker papp). På denne måten kan vi samle alt det vi liker med taco i en og samme form, som også gir mindre oppvask ;-)

    SvarSlett