fredag 14. september 2012

Grov pizza med bacon, pepperoni, paprika og ruccola

Ny pizzavariant med gode smaker er testet ut. Denne gangen lagde jeg en annen pizzabunn med grovt mel - den ble like god som den jeg vanligvis lager.
Til en stor rund pizza med tynn bunn trenger du:

Pizzadeig:
1,5 dl lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
1 ts havsalt
3 ss god olivenolje
2 dl grovbakstmel
  0,5 - 1 dl hvetemel

Tomatsaus:
1/2 boks hakkede tomater med chili
finhakket persille, basilikum og oregano
salt og pepper
200 g revet hvitost
1 pk bacon i skiver, kuttet i biter
150 g pepperonipølse i skiver
1 rød paprika, i strimler
en håndfull ruccola

Bland sammen gjær og vann i en bakebolle med eltekrok. Tilsett salt og olivenolje og sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en fast og smidig deig som slipper bollen. La deigen elte i fem minutter. Dekk til bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
I mellomtiden lager du en veldig enkel pizzasaus vedå varme opp boksen med hakkede tomater i en kjele.  La det koke opp og kjør eventuelt glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og smak til med salt og pepper. Skru ned varmen og la sausen småputre med lokk på til den skal brukes. Rett før du smører den på pizzabunnene vender du inn en håndfull hakket basilikum, persille og oregano.
Når deigen er ferdig hevet til dobbel størrelse hvelver du den ut på en melet benk. Kjevle ut så tynt som mulig og legg bunnen over på et bakepapirkledt stekebrett. Bre over pizzasaus på bunnen og fordel over revet hvitost, stekt bacon, pepperoni og paprika. Stek pizzaen på 275 grader varmluft i ca 10 minutter. Dersom du har en pizzastein anbefaler jeg å forhåndsvarme den og bruke denne.
Bre ruccola over pizzaen, skjær den opp i snipper og server - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar