tirsdag 18. september 2012

Paprikasuppe med krutonger

 
Til to personer brukte jeg:
1 stor rød paprika
2 tomater
1/2 kepaløk
1 fedd hvitløk
3 dl grønnsakskraft
salt og cayennepepper

Krutonger:1 skive daggammelt brød (jeg anvendte grovbrød)
god olivenolje (gjerne tilsatt revet hvitløk)
Malodonsalt

Sett stekeovnen din på grillfunksjon og maks varmestyrke. Del paprikaen i to, fjern frø og hinner og legg hver halvdel med snittflaten ned på et bakepapirkledt stekebrett. Sett brettet i ovnen og grill paprikaen til skinnet blir svart, snu litt på dem underveis. Legg deretter paprikaen over i en pose som du knyter igjen. La den ligge til den blir avkjølt nok til at du klarer å ta på den. Dra deretter av alt det svarte skinnet og grovhakk paprikakjøttet.

Varm opp en kjele med litt olje og fres finhakket løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett hakkede tomater og paprika og fres videre i noen minutter før du tilsetter kraft. La det koke opp, skru ned varmen og la suppen småputre i 10 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser og sil den dersom du ønsker det. Hvis du ønsker en fyldigere suppe kan du tilsette en liten skvett fløte mot slutten. Smak til suppen med salt og cayennepepper.


Skjær skorpen av brødet og kutt skiven i terninger. Ha dem over i et ildfast fat og ringle over hvitløksolje og salt. Stek krutongene på 200 grader, varmluft, til de blir gyldne og sprø - ca 8 minutter.

Øs suppen opp i boller, strø over krutonger og avslutt med å ringle over litt god olivenolje og kvern over pepper - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar