Ny frokostfavoritt til late søndagsmorgener.
Til to personer brukte jeg:
Potetkaker:
4 mellomstore poteter, skrelt og kuttet i terninger
1 eggeplomme
2 ss fløte
1 ss hvetemel
salt og pepper
1/2 vårløk, finsnittet
1 ss finhakket bladpersille
1 pakke bacon i skiver, sprøstekt
2 speilegg
Skrell potetene og kutt dem i terninger. Kok dem deretter i usaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og mos potetene med en stapper. Bland inn eggeplomme, hvetemel, fløte, vårløk og persille. Smak il blandingen med salt og pepper og form til fire kaker på størrelse med karbonader. Varm opp en stekepanne med smør og stek kakene gyldne på hver side.
Legg potetkakene til side og stek deretter baconet sprøtt og stek et par speilegg.
Server potetkakene med bacon og speilegg, dryss litt persille over og server - vel bekomme!
Potetkaker er noe av det beste middagstilbehøret jeg får! Selv om min verson er litt anderledes. Men aldri prøvd det sammen med speilegg til forkost før. Så dette må nok testes ut ved passende anledning :)
SvarSlettDette ser knallgodt ut :-)
SvarSlettTone