lørdag 8. september 2012

Grillet kyllingrullade med avocadokrem, vaktelegg, salat og korianderolje

For en måneds tid siden ble jeg spurt om å lage en tre-retters middag til et utdrikningslag som min søster skulle arrangere. Dette sa jeg selvfølgelig ja til, og så på det som ekstra øving til fagprøven jeg skulle ha et par uker senere.
Hovedretten med tilbehør blir publisert i morgen, og desserten kommer på mandag, men aller først kommer selvfølgelig forretten - og til 6 personer trenger du:Grillet kyllingrullade:3 kyllingbrystfileter uten skinn og bein
en neve frisk koriander
2-3 ss olivenolje
revet skall fra 1/2 sitron
salt og pepper
plastfilm og en kjevle

Avokadokrem:
1 spisemoden avokado
1/2 rød chili
1 liten sjalottløk
1 fedd hvitløk, revet
salt og pepper
saften fra 1/2 lime

Salat:
1/2 pk ruccola
2 blader lollo rosso, rød
2 blader lollo rosso, grønn
3 cherrytomer, delt i fire
god olivenolje
maldonsalt
sitronsaft

3 vaktelegg

Korianderolje:
1/2 potte frisk koriander
1/2 fedd hvitløk
1 dl solsikkeolje

Grillet kyllingrullade - Bland sammen koriander, sitronskall, olje, salt og pepper i en blender eller kjør det med en stavmikser til du får en fin masse, sett blandingen til siden.
Dra av et stykke plastfilm og legg en kyllingfilet oppå. Legg over et nytt stykke plastfilm og bank fileten med en kjevle til den får en jevn tykkelse på 3-4 mm og får en jevn, rektangulær fasong. Smør på korianderblandingen på fileten og rull den godt sammen til en rullade på langsiden. Rull den deretter inn i plastfilm til en pølse, få ut all luften og stram godt slik at pølsen er like tykk hele veien og knyt igjen godt på hver side.
Gjenta samme prosess på de to andre filetene til du har tre jevne fine pølser som er godt knyttet igjen i hver ende. Kok opp en kjele med vann og legg i rulladene. La det koke opp igjen og skru deretter av platen slik at de ligger og trekker i det varme vannet. La dem ligge i ti minutter før du tar dem opp igjen.
Sprett deretter opp plastfilmen og pensle kyllingrulladene med litt olje. Varm opp en grillpanne og stek dem med den fineste siden ned mott pannen til de får et fint, gyllent grillmønster. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i noen minutter tildekket med aluminiumsfolie.

Vaktelegg - I mellomtiden koker du vakteleggene i 2 minutter og 30 sekunder, skrell dem deretter forsiktig og del dem i to.

Avokadokrem - Mos sammen avokadokjøttet med finhakket chili, sjalottløk og hvitløk. Bruk gjerne en stavmikser, så er det gjort på et blunk. Smak deretter til kremen med salt, pepper og saften fra lime.

Salat - Bland sammen ruccola og opprevet lollo rosso. Kutt cherrytomater i fire båter og ringle over god olivenolje. Bland godt sammen og smak til med salt og sitronsaft.

Korianderolje - Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen i noen minutter til alt er finhakket.


Ved servering deler du hver kyllingrullade i to like biter og legger opp på tallerkener. Ta en liten håndfull med den blandede salaten og legg ved siden av.
Fyll avokadokremen opp i en sprøytepose, lag to små topper og legg et halvt vaktelegg i mellom.
Til slutt ringler du over noen dråper korianderolje og forretten din er ferdig.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar