onsdag 2. april 2014

Smørbrød med laks og posjert egg



Til ett smørbrød trenger du:


125 g laksefilet, uten skinn og bein
salt og pepper
smør eller nøytral olje til steking

1 egg
1,5 liter vann
1 ss eddik

1 skive brød
smør
salat
tomat
agurk
olivenolje
sitronsaft
gressløk

Ha vannet i en kjele sammen med eddiken. Knekk et egg opp i en kopp. Når vannet nesten koker (når det er små bobler i hele bunnen av kjelen) rører du fort rundt i vannet med en skje og slipper egget ned i midten av kjelen. La egget ligge i tre minutter, hold vannet rett under kokepunktet hele tiden. Når det er ferdig tar du egget opp med en hullsleiv og lar det renne av.

Varm opp en stekepanne med litt smør eller olje. Krydre laksen godt med salt og pepper og stek den gyllen på hver side. Ta pannen til siden og la fisken hvile i noen minutter.

Bygg opp skiven med brød med salat, flak over fisken, skvis over sitronsaft, ringle over litt olivenolje og topp med det posjerte egget. Dryss over snittet gressløk til slutt - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar