torsdag 17. april 2014

Påskekranser

Til 16 stykker trenger du:

150 g meierismør
5 dl helmelk
1 g safran
50 g gjær
100 g sukker
2 ts kardemomme
750-800 g hvetemel
1 egg til pensling

La safrantrådene trekke i en ss lunkent vann. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm opp til ca 37 grader. Smuldre opp gjær i en bakebolle og tilsett kardemomme og sukker. Hell på melken og safrantrådene med vannet og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett hvetemel litt etter litt til du har en glatt og smidig deig , elt deretter videre i fem minutter til deigen slipper bollen. Dekk bollen med plast og la deigen hvile til dobbel størrelse på et lunt sted.

Velv deigen ut på en bakebenk og elt den lett. Kutt den opp i 32 små emner, og trill dem deretter ut til pølser på ca 15 cm. Tvinn deretter to og to pølser sammen og slå dem sammen til en ring. Legg kransene over på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca 35-40 minutter. Pisk sammen et egg og pensle dem før du steker dem på 220 grader i 8-10 minutter til de er gyldne. Sjekk at de er gjennomstekt ved å dunke under dem, dersom de avgir en ''hul lyd'' er de gjennomstet. Avkjøl kransene på rist.

Pynt gjerne kransene med påske-drageegg og server - vel bekomme!// Husk at dersom du skal fryse kransene må de være helt kalde før du pakker dem i poser. Klem ut så mye luft som mulig og frys dem. Ved opptining er det best å tine dem først helt på benken og deretter steke dem i 2-3 minutter på 220 grader, da blir de akkurat som nystekte igjen.

1 kommentar:

  1. Harrah's Philadelphia - Casino Near Me - MapyRO
    Find 양산 출장안마 Harrah's Philadelphia, 목포 출장샵 Pennsylvania, United States, United States, 의정부 출장안마 real-time prices, Check address, Phone number, Map 전라북도 출장안마 of all restaurants in Harrah's Philadelphia. 시흥 출장샵

    SvarSlett