fredag 25. april 2014

Okse ytrefilet med paprikasalat og bakte poteterTil to personer brukte jeg:

2 biffer av okse ytrefilet à 180 gram, romtempererte
salt og pepper
nøytral olje til steking

Paprikasalat:
1 rød paprika
1 gul paprika
1 stor kepaløk
1 fedd hvitløk
200 g ass. cherrytomater
1 dl hvitvin
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
1/2 potte basilikum

Bakte poteter:
6-8 amadinepoteter
salt og pepper
chipotlepulver
god olivenolje

Sett stekeovnen på maks temperatur med grillelementet på.
Begynn med paprikasalaten. Del paprikaene i to på langs og fjern kjernen. Legg halvdelene med snittsiden ned i et ildfast fat og sett dem inn på øverste rille i ovnen helt oppunder grillelementet. La dem stå i 8-10 minutter til skinnet begynner å boble og bli svart. Ta dem ut og legg all paprikaen over i en pose som du knuter igjen. Dampen vil få skinnet på paprikaen til å løsne, slik at du enkelt kan dra det av etterpå.

Senk varmen på stekeovnen til 200 grader og slå av grillelementet. Del potetene i to på langs, krydre dem med salt, pepper og chipotle og ringle over litt olje. Legg dem i et ildfast fat med snittsiden opp og bak dem i ca 15 minutter til de er møre.

Fortsett på paprikasalaten. Varm opp en panne med litt nøytral olje. Kutt løken i ringer og finhakk hvitløk. Sviss til løken blir blank og tilsett cherrytomatene delt i to. Stek videre i et par minutter.
Ta paprikaen ut av posen og dra av alt skinnet. Grovhakk paprikaen og ha det over i pannen. Hell på hvitvin, kok opp og la det putre i noen minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Senk temperaturen og la det stå og holde seg varmt mens du steker kjøttet.

Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Krydre biffene godt med salt og pepper på begge sider. Stek dem i ca 2 minutter på hver side til de har en fin stekeskorpe. Ta pannen av platen og la biffene hvile i minst fem minutter før du skjærer dem opp i skiver. 


Vend inn hakket basilikum i paprikasalaten rett før servering - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar