Til fem porsjonsglass trenger du:
100 g eggeplomme
0,5 dl kremfløte
45 g sukker
3 ss sterk kaffe, varm
2 plater gelatin, bløtlagt
100 g kokesjokolade
100 g kokesjokolade
3 dl kremfløte, pisket til myk krem
Ha eggeplommer, sukker og 0,5 dl fløte i en bolle og pisk til det er luftig og kremet ''eggedosis'' over vannbad.
Knekk opp sjokoladen i en annen bolle og sett denne også over vannbad til sjokoladen er helt smeltet.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Etter noen minutter tar du den ut, klemmer ut alt vann og smelter den inn i den varme kaffen.
Tilsett kaffeblandingen og sjokoladen i eggedosisen mens du rører kraftig. Vend til slutt inn kremen, litt etter litt. Vend forsiktig sammen til alt er jevnt blandet.
Hell sjokolademoussen over i fem glass og sett kaldt minst tre timer før servering - du kan gjerne lage denne desserten dagen i forveien også.
Pynt med pisket krem, revet sjokolade og et drykk kakao - vel bekomme!
Ha eggeplommer, sukker og 0,5 dl fløte i en bolle og pisk til det er luftig og kremet ''eggedosis'' over vannbad.
Knekk opp sjokoladen i en annen bolle og sett denne også over vannbad til sjokoladen er helt smeltet.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Etter noen minutter tar du den ut, klemmer ut alt vann og smelter den inn i den varme kaffen.
Tilsett kaffeblandingen og sjokoladen i eggedosisen mens du rører kraftig. Vend til slutt inn kremen, litt etter litt. Vend forsiktig sammen til alt er jevnt blandet.
Hell sjokolademoussen over i fem glass og sett kaldt minst tre timer før servering - du kan gjerne lage denne desserten dagen i forveien også.
Pynt med pisket krem, revet sjokolade og et drykk kakao - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar