fredag 11. april 2014

Doughnuts med sjokoladeTil 18-20 stk trenger du:

1,5 dl melk
70 g smør
20 g gjær
200 g rømme
2 ss vaniljesukker
1 egg
1/2 ts salt
450-500 g hvetemel

1 - 1,5 liter nøytral olje eller smult til koking

Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm til ca 37 grader. Hell melkeblandingen over i en bakebolle og smuldre i gjær. Tilsett rømme, egg, vaniljesukker og salt. Start kjøkkenmaskinen og tilsett hvetemel litt eter litt til du får en smidig og jevn deig som slipper kantene i bollen. La deigen stå å elte på middels hastighet i fem minutter. Dekk til bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Velv deigen ut på en melet benk og elt den lett. Kjevle deigen ut til en leiv som er ca 1 cm tykk. Stikk ut ringer med en smultringkutter eller et ringsett. Jeg brukte en ring på 7 cm i diameter, og deretter en liten ring på 2,5 cm til å lage hullet i midten. Legg ringene over på bakepapir, dekk med plast og etterhev i 30 minutter. Jeg hevet også de små ringene som blir til overs og stekte disse, men du kan også elte dem sammen og kjevle ut på nytt til flere doughnuts.

Ha olje eller smult i en kjele slik at det fylles 4-5 cm opp i kjelen. Varm opp til 170 grader.
Ta doughnut-ringene forsiktig av bakepapiret og legg dem over i den varme olje. Stek to-tre av gangen. Stek dem gyldne på hver side, løft dem ut og la de renne av på rist eller på litt kjøkkenpapir. La dem avkjøles helt.

Kok opp 1,5 dl fløte, trekk kjelen av platen og rør inn 150 g sjokolade. La massen avkjøles litt før du
dypper de avkjølte doughnutsene i sjokoladen. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

Nytes med en kopp kaffe - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar