tirsdag 22. april 2014

Pasta med scampi i hvitvinssaus



Til to personer trenger du:

2 ss smør
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, i ringer
300 g rå, rensede scampi
1,5 dl hvitvin
saft og skall fra 1/2 sitron
1-2 stilker vårløk, snittet
en liten håndfull persille, hakket
salt & pepper

spaghetti eller annen pasta, til to personer

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av i et dørslag og skyll godt med kaldt vann.

Mens pastaen koker smelter du smøret i en dyp panne og tilsetter chili, hvitløk og scampi. Stek scampiene til de har skiftet til rosa farge på begge sider. Hell på hvitvin og sitronsaft. Kok opp og la det koke i ca to minutter. Ha pastaen over i pannen sammen med persille, vårløk og sitronskall. Vend alt godt sammen og smak til med salt og pepper.

Server med godt brød til - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar